Experikant
Kant
Home
Actueel  
Links
Contact
Exposities   
Experimenteren  Image
Image

Mimi Libregts


Na een kantklosdemonstratie ergens in de jaren ’80 in het Tilburgse Textiel museum ging ik daar les in nemen en ontdekte ik dat goede basis technieken heel belangrijk zijn. Thuis maakte ik al snel mijn eerste eigen ontwerp. Spannend was het om tot een goed resultaat te komen. Bij een kantwedstrijd kreeg ik de tweede prijs hiervoor.

In de jaren ‘90 heb ik bij de academie in Turnhout kantkloslessen gevolgd en deed ook aan exposities mee. Hier is de inspiratie ontstaan om hoeden te ontwerpen van diverse materialen. Daarna ben ik een cursus gaan volgen voor het tekenen, trekken en afwerken van hoeden. Mijn kantontwerp voor een hoed waarbij de vormgeving zeer draagbaar was en de kant verrassend werd beloond met een eerste prijs.

Uitdagingen voor mij ontstaan door te kijken, te zoeken, door toeval of vanuit een thema.
Bij de eerste ontmoeting met Els Teeuwsen heeft zij mij gevraagd voor haar lessen. Daar heb ik veel geleerd door met andere materialen en groter te werken en vooral mijn tempo te verhogen. Nooit had ik kunnen bedenken dat ik keramiek zou gaan doen maar door toeval gebeurt het gewoon en ik vind het ontzettend leuk. De techniek en het materiaal geven mij de vrijheid om er mee te spelen en het geeft me de kans om kant en keramiek bij elkaar te brengen.

Bij Experikant vind ik een nieuwe uitdaging om samen een thema te bespreken en elkaar te stimuleren bij de verdere uitwerking om uiteindelijk zelf te komen tot een goed ontwerp.

Image

Boom (detail)

ImageElfenbankje


Image
De tijd in hout (detail)
Image
De Kern (detail)


Terug ­ bijgewerkt op 26-10-2016